Campania "Ice Bucket Challenge" nu a fost în zadar

Campania
După doi ani de la celebra campanie "Ice Bucket Challenge", la care au participat personalităţi de pe întreg mapamondul, cercetătorii anunţă că au descoperit gena responsabilă de instalarea sclerozei laterale amiotrofică.

În urmă cu doi ani zeci de mii de persoane, de la oameni obişnuiţi, până la personalităţi politice şi vedete s-au implicat în campania de donații dedicate ajutorării celor suferinzi de scleroză laterală amiotrofică (boala Charcot sau boala Lou Gehrig) și conștientizării acestei maladii, boală de care suferă și Stephen Hawking cu scopul de a direcţiona banii în vederea găsirii unui remediu. 

Banii strânşi, peste 115 milioane de dolari, au fost folosiţi pentru finanţarea a şase proiecte de cercetare la care au participat peste 80 de cercetători din 11 ţări.

John E. Landers, cercetător la Universităţii de Medicină din Massachusetts a anunţat că s-a descoperit gena responsabilă de instalarea sclerozei laterale amiotrofică (ALS), cunoscută şi ca boala Lou Gehrig (după numele baschetbalistului de la echipa New York Yankees care a murit în 1939 de această boală) şi că cercetările au confirmat legătura dintre gena NEK1 şi scleroza laterală amiotrofică. Din acest moment, oamenii de ştiinţă pot merge mai departe în căutarea unui tratament, axându-se în principal pe această genă despre care se ştie acum că este implicată în dezvoltarea bolii. 

Fundaţia ALS Asssociation, care luptă pentru găsirea unui remediu pentru această boală neurodegenerativă, continuă să strângă fonduri care vor fi direcţionate spre continuarea cercetărilor.

Bill Gates, Mark Zuckerberg, George W. Bush şi Anna Wintour sunt doar câteva dintre personalităţile care, în vara lui 2014, au dat curs provocării "Ice Bucket Challenge" turnându-şi apă rece pe cap şi contribuind cu donaţii

Comenteaza