Când ar putea fi administrată a treia doză de vaccin anti-COVID în România

Când ar putea fi administrată a treia doză de vaccin anti-COVID în România

Medicul Valeriu Gheorghiță a explicat în ce condiții va fi luată în considerare administrarea unui rapel suplimentar împotriva COVID, despre care Pfizer și Moderna susțin că ar oferi protecție în plus.

"Din fericire, la acest moment, toate cele patru vaccinuri își mențin eficiența față de toate variantele virale aflate în circulație, inclusiv pentru varianta Delta, adică previn formele grave de boală, internarea și decesele", a explicat Valeriu Gheorghiță, miercuri seara, la Digi 24.

În ceea ce privește administrarea celei de-a treia doze de vaccin, Gheorghiță a spus că, deocamdată, "nu sunt suficiente date de imunogenitate care să ne arate care este momentul potrivit și dacă trebuie să administrăm cea de-a treia doză".

Medicul a precizat că un răspuns în acest sens îl vom avea "în momentul în care vom observa o scădere a eficienței vaccinurilor după o perioadă de timp", iar dacă protecția scade, "atunci sigur că trebuie să faci un booster, adică să stimulezi răspunsul imun". Președintele CNCAV a precizat, totodată, că acel "booster" ar trebui să fie eficient în fața tulpii în cauză.

Comenteaza