Video "Când iei un leu de la un bolnav de cancer muribund, eşti mai rău ca un animal". Mesajul dur al deputatului Emanuel Ungureanu pentru medicii care iau mită

"Când iei un leu de la un bolnav de cancer muribund, eşti mai rău ca un animal". Mesajul dur al deputatului Emanuel Ungureanu pentru medicii care iau mită

Deputatul USR de Cluj Emanuel Ungureanu face noi dezvăluiri despre cazul medicului Mihai Lucan şi transmite un mesaj dur tuturor medicilor care iau şpagă de la bolnavi.

Emanuel Ungureanu a făcut public, în premieră, în cadrul matinalului Realitatea FM Cluj de luni, 6 august, răspunsul pe care l-a primit la sesizarea depusă la structura centrală a Direcției Naționale Anticorupție (DNA) în cazul medicului Mihai Lucan, prin care solicita totodată ca dosarul să fie preluat de aceasta.

"M-am dus la structura centrală a DNA şi am scris în denunţ că nu am încredere în justiţia din Cluj pentru că nu a lucrat niciun caz de mare corupţie în sistemul medical. Am vorbit cu subiect şi predicat că nu am încredere şi vreau ca acest dosar să fie cercetat de structura centrală", a declarat Ungureanu.

Răspunsul la plângerea penală pe care deputatul a depus-o în urmă cu o lună împortiva doctorului Lucan a fost făcut public luni. "De la DNA primesc următorul răspuns: Vă facem cunoscut că denunţul adresat instituţiei noastre a fost trimis, spre competentă soluţionare, spre Serviciul Teritorial Cluj al DNA. Deci denunţul meu pe achiziţii, pe dare şi luare de mită în cazul Lucan a fost transferat la Cluj, loc unde este de notorietate prietenia lui Lucan cu şeful Curţii de Apel", a adăugat deputatul.

Deputatul susţine că lupta pentru o justiţie independentă, pe care clujenii o duc în stradă, nu este susţinută de activitatea procurorilor din Cluj. "Este o asimetrie între zecile de mii de clujeni care au strigat în stradă pentru o justiţie liberă şi activitatea procurorilor anticorupţie pe zona de sănătate".

Ungureanu a profitat de ocazie ca să transmită un mesaj dur medicilor care iau mită de la bolnavi şi îi îndeamnă la respect faţă de oamenii a căror vieţi le au în palme: "Băi, nenorociţilor, nu luaţi bani de la muribunzi, nu luaţi bani de la bolnavi, pentru că bolnavul îţi dă bani nu pentru că îşi doreşte să îţi mulţumească sau că nu are ce să facă cu banii aceia!

Omul acela îţi dă banii pentru că se ştie dependent de tine şi pentru că a văzut că tu te comporţi altfel cu cel care îţi dă plicul faţă de cel care nu ţi-l dă. Plicul este cea mai mare boală a sistemului sanitar pentru că ne-a împărţit în cei care au acces la viaţă sau se duc mai repede către mormânt. Decenţa, bunul simţ, solidaritatea şi empatia aduc de la univers o şansă de a scăpa cu zile lungi", a conchis parlamentarul.

Mihai Lucan mai este vizat într-un dosar, aflat pe rolul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).

DIICOT a informat că dosarul care-l vizează pe Mihai Lucan are ca obiect efectuarea de cercetări faţă de membrii unui grup infracţional organizat constituit de către suspecţii Mihai Lucan, Valerian Lucan şi Dan Emil Fofiu-Sânpetreanu, în calitate de angajaţi ai persoanei vătămate Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR) Cluj-Napoca, având ca scop însuşirea, folosirea, traficarea, după caz, a bunurilor aflate în patrimoniul Institutului, în favoarea societății Lukmed.

ICUTR ar fi fost prejudiciat cu 5,1 milioane de lei. Ar fi fost folosite resursele financiare, materiale şi umane ale institutului în beneficiul clinicii aparţinând Lukmed Cluj. Mai mult, pacienţii operaţi în clinica privată ar fi avut cheltuieli de internare în ICUTR mult reduse faţă de tarifele de spitalizare stabilite anual de institut.

Comenteaza