Când poate primi a doua doză de vaccin cineva care refuză rapelul cu serul AstraZeneca

Când poate primi a doua doză de vaccin cineva care refuză rapelul cu serul AstraZeneca

Coordonatorul CNCAV, medicul Valeriu Gheroghiţă, a fost întrebat marți seara, într-o emisiune tv, când ar putea fi reluată schema de vaccinare pentru o persoană care decice să refuze rapelul cu serul AstraZeneca.

Medicul Valeriu Gheroghiţă, a fost întrebat, marţi seară, la Antena 3, ce soluții sunt pentru cei care s-au vaccinat cu prima doză cu serul de la AstraZeneca, dar vor să-și facă rapelul cu alt vaccin.

"Schema recomandată de vaccinare sugerează cât se poate de clar menţinerea acelui tip de vaccin şi pentru cea de-a două doză (…) Din punct de vedere medical, nu anticipăm probleme de siguranţă suplimentare sau date care să reducă protecţia pe care persoană respectivă o poate obţine prin vaccinare. În ceea ce priveşte vaccinul de la AstraZeneca este greu să anticipăm intervalul corespunzător de timp după care ar trebui să facem, dacă decidem şi dacă se va recomandă acest lucru, o a două doză dintr-un alt vaccin. Probabil că un interval de 4-8 săptămâni este unul rezonabil. Însă la acest moment cred că o singură doză ar fi suficient dacă ar fi să luăm în calcul, ipotetic, această variantă”, a declarat, marţi seară, la Antena 3, Valeriu Gheorghiţă, întrebat după cât timp poate relua cineva schema de vaccinare, dacă refuză rapelul cu serul AstraZeneca.

Comenteaza