Când să ne vaccinăm antigripal. Explicația lui Rafila

Când să ne vaccinăm antigripal. Explicația lui Rafila

Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a vorbit despre vaccinarea antigripală și despre perioada cea mai favorabilă pentru imunizare.

„Avem un pic de noroc anul ăsta, pentru că circulația virusurilor gripale a fost mai redusă decât ne-am fi așteptat pentru această perioadă”, a spus Alexandru Rafila la Digi24.

Medicul a explicat de ce ar fi bine ca vaccinul antigripal să fie făcut după 15 octombrie.

„Acest lucru ne sugerează că putem să ne vaccinăm fără probleme după 15 octombrie, luna noiembrie, ne putem vaccina astfel încât să obținem o imunitate protectivă care să dureze cât mai mult în anul viitor. Pentru că dacă ne vaccinăm foarte devreme, de exemplu la 1 septembrie, atunci și imunitatea se «termină» ceva mai repede”, a spus Rafila.

Rafila a fost întrebat dacă este de părere că redeschiderea şcolilor are legătură cu creşterea numărului de infecţii cu noul coronavirus.

"Părerea mea este că da, suntem la 10-12 zile de la momentul redeschiderii şcolilor. Spuneam să vedem ce se întâmplă peste 10-12-14 zile. Deocamdată vedem - număr mare de cazuri. Duminică am avut un record pentru ziua de duminică, sâmbătă am aut un record pentru ziua de sâmbătă, astăzi avem un record absolut. Rămâne să vedem dacă în zilele următoare ne stabilizăm şi ajungem pe renumitul platou sau creşterea va continua", a spus medicul, miercuri seară, la Digi24.

Comenteaza