Când sosesc dozele anti-COVID pentru copiii de 5 - 11 ani/ Chestionarele de vaccinare, disponibile pe platformă

Când sosesc dozele anti-COVID pentru copiii de 5 - 11 ani/ Chestionarele de vaccinare, disponibile pe platformă

România urmează să primească primele doze de ser anti-COVID de la Pfizer, destinate vaccinării copiilor cu vârsta între 5 și 11 ani.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, spune că primele doze de vaccin sunt așteptate să ajungă în țară în prima parte a lunii ianuarie 2022, iar vaccinare ar putea începe din a doua parte a lunii.

Gheorghiță a reamintit că vaccinarea copiilor se poate face doar cu acordul părinților și a precizat că pe platforma dedicată vaccinării sunt disponibile chestionarele de triaj medical. Vaccinarea se va putea face și în cabinetele medicilor de familie.

"Este important să știm că este obligatoriu consimțământul informat de către părinți sau de către reprezentantul legal. La centrul de vaccinare sau în cabinetul medicului de familie se efectuează triajul medical. A fost actualizat chestionarul de triaj medical și este disponibil, în momentul de față și pe platforma națională de programare, de unde se poate descărca. Schema de vaccinare constă în două doze, administrate la interval de 21 de zile, a câte 10 micrograme pe doză, asta înseamnă un volum de 0,2 ml, care se extrage din flaconul multidoză", a explicat coordonatorul CNCAV.

Totodată, medicul a anunțat că, marți, 21 decembrie, între orele 11 și 12:30, va avea loc o dezbatere transmisă online pe rețelele sociale privind beneficiile vaccinării copiilor, adolescenților și tinerilor, organizată de Guvern, Ministerul Sănătății, CNCAV și Colegiul medicilor. 

Comenteaza