Candidaţii admişi la rezidenţiat îşi aleg posturile la Cluj

Candidaţii admişi la rezidenţiat îşi aleg posturile la Cluj
Candidații admiși la examenul de rezidențiat își aleg posturile în specialitatea pentru care au optat duminică și luni, a informat Ministerului Sănătății.

Alegerea posturilor în specialitate și a centrelor de pregătire se face în zilele duminică și luni, prin teleconferință, în intervalul orar 09:00-21:00, în centrele universitare Arad, Brașov, București, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Sibiu, Târgu-Mureș sau Timișoara.
 
Duminică au fost repartizați candidații care au obținut un punctaj de minim 60% din punctajul maxim obținut pentru fiecare domeniu. Concursul de rezidențiat a fost organizat în 19 noiembrie, în şase centre universitare: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu-Mureș, Timișoara.
 
La concurs au participat 6.818 candidați. Pentru domeniul medicină sunt repartizați 4.220 de candidați pe 3.565 de locuri. În domeniul medicină dentară sunt repartizați 1.066 candidați pe 258 locuri, iar în domeniul farmacie sunt repartizați 458 candidați pe 136 locuri/posturi.
 
Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a participat duminică la procesul de alegere a locurilor sau posturilor de către candidații concursului de rezidențiat, sesiunea 2017, în Centrul de Repartiție Oradea.
 
Pentru domeniul medicină, în 2017, numărul de locuri și posturi a fost suplimentat, astfel că vor fi pregătiți cu 95 mai mulți medici specialiști. Ministerul Sănătății a precizat că numărul locurilor și posturilor a fost stabilit în funcție de cifra de școlarizare, de capacitatea de pregătire a centrelor universitare și de solicitările unităților sanitare.

Comenteaza