News alert Carantină în Cluj-Napoca? Incidența cazurilor a trecut de 6

Carantină în Cluj-Napoca? Incidența cazurilor a trecut de 6
cluj panorama

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, a ajuns, marți, la 6,39 în Cluj-Napoca.

În doar 24 de ore, rata infectărilor a crescut cu un punct, în Cluj-Napoca, de la 5,39 la 6,39 la mie. Cu toate că la o incidență peste pragul de 6 cazuri la mie localitățile ar urma să intre în carantină, prefectul Clujului, Tasnadi Szilard, a declarat că în municipiul Cluj-Napoca nu se ia în calcul carantina și a precizat că explicația pentru creșterea coeficienților în UAT-uri este că s-a schimbat modalitatea de calcul a incidenței.

”Nu se ia în calcul carantinarea. Am vorbit cu domnul Moisescu, s-a schimbat modalitatea de calcul. Până azi se lua în calcul perioada 9-22 pentru azi, de pildă, și cei confirmați erau plasați pe uat-uri. De azi, perioada de referință este 6-19 martie (se ia o marjă de 3 zile la ambele extreme) și se adună toate testele efectuate cu rezultat pozitiv și în funcție reședința declarată de cel testat pozitiv se alocă la incidența UAT-ului respectiv”, a declarat prefectul Tasnadi Szilard

Cifrele sunt alarmante și în alte localități din Cluj. De exemplu, conform DSP Cluj, rata infectărilor în municipiul Dej se apropie de 7 la mie (6,80), comuna Florești a ajuns la 6,11, Baciu la 5,86, Feleacu la 5, Tureni merge spre 8 (7,77), însă cea mai îngrijorătoare situație rămâne în Gârbău, unde incidența infecțiilor se apropie de 12 la mie (11,76).

Comenteaza