Care sunt principalele reacţii adverse ale vaccinului împotriva COVID-19 şi la cine putem apela când apar

Care sunt principalele reacţii adverse ale vaccinului împotriva COVID-19 şi la cine putem apela când apar
| Foto: mediafax.ro

Mai puţin de 800 de persoane au avut reacţii adverse după prima doză de vaccin.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

A început etapa a doua de vaccinare. La trei săptămâni de la începutul campaniei de vaccinare, avem mai puţin de 200.000 de persoane vaccinate şi aproximativ 800 de reacţii adverse minore.

Doctorul Adrian Marinescu prezintă care sunt cele mai întâlnite reacţii adverse şi la cine putem apela când ele apar. „În condiţiile în care sunt de intensitate mică către medie, vom lua legătura cu medicul de familie. În general sunt reacţii adverse la locul de injectare, ca de exemplu durere, roşeaţă, lucruri care se rezolvă în câteva ore, maxim o zi”, spune Adrian Marinescu, medic infecţionist.

Specialiştii spun că în studiile clinice reacţiile adverse moderate au apărut mai ales după doza a doua pentru că răspunsul imun al organismului este mai puternic. Doctorul Marinescu crede, însă, că nu sunt motive de îngrijorare. În continuare, scopul principal rămâne să creştem vaccinarea. „Noi am ajuns să vaccinăm şi 200 de persoane şi cred că dacă acelaşi lucru se va întâmpla la toate centrele de vaccinare, dacă acest număr al centrelor de vaccinare va creşte, sigur ne vom încadra în lucrurile prognozate”, adaugă el.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Etichete
Comenteaza