Cătălin Denciu, medicul care a intrat în foc pentru a-și salva pacienții, lăudat la OMS: ”Astăzi îl vom onora printr-un premiu pentru sacrificiul său”

Cătălin Denciu, medicul care a intrat în foc pentru a-și salva pacienții, lăudat la OMS: ”Astăzi îl vom onora printr-un premiu pentru sacrificiul său”
| Foto: beldefnews

Directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, l-a lăudat, luni, în cadrul adunării generale a organizației, pe Cătălin Denciu, medicul care a încercat să-și salveze pacienții din incendiul de la Spitalul din Piatra Neamț.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

"Doctorul Cătălin Denciu este un medic român de la Terapie Intensivă. Era de serviciu în noiembrie anul trecut și avea grijă de pacienți COVID, când în spitalul său a izbucnit un incendiu. 10 pacienți au murit și, în încercarea de a-i salva pe alții, dr. Denciu a suferit arsuri de gradul 3 pe 40% din suprafața corpului. Astăzi îi acordăm un premiu pentru serviciul adus, pentru sacrificiul său și exemplul oferit. Angajații din domeniul sanitar fac gesturi eroice, dar nu sunt supereroi, sunt oameni la fel ca noi, restul", a spus directorul OMS, în cadrul celei de-a 74-a reuniuni a adunării generale a OMS.

Medicul Cătălin Denciu a fost transferat în Belgia pentru tratament dup[ ce a a suferit arsuri în incendiul izbucnit, în luna noiembrie a anului trecut, la Spitalul din Piatra Neamţ, încercând să-și salveze pacienții.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza