Câți refugiați ucraineni sunt internați în spitale din România

Câți refugiați ucraineni sunt internați în spitale din România

România are disponibile 3.300 de paturi în spitalele pentru ucrainienii care au nevoie de asistenţă medicală.

Potrivit ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila,  aşa arată cifrele din ultima săptămână, în intervalul 9 – 15 martie, în spitalele din România erau internate 75 de persoane refugiate din Ucraina.

"Este o situaţie din ultima săptămână, în intervalul 9 – 15 martie. Numărul de persoane internate în spital nu depăşeşte 100. Deci 75 de persoane sunt internate în spital astăzi. În ceea ce priveşte solicitările de asistenţă medicală către staţiile judeţene de ambulanţă şi ele sunt în aceeaşi limită, în jur de 100 de solicitări înregistrate zilnic. O parte dintre persoane s-au deplasat şi cu mijloace proprii la unităţile sanitare, dar cifrele nu pun niciun fel de problemă în ceea ce priveşte acordarea de asistenţă medicală", a declarat marți ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Rafila a spus și că numărul ucrainenilor care au solicitat până acum să se testeze sau să se vaccineze împotriva COVID în țara noastră este de câteva sute. Persoanele refugiate din Ucraina se pot testa la cerere și au acces la toate vaccinurile incluse în Programul național de vaccinare din România.

Comenteaza