Caz de COVID la creșa din Florești. Angajații și copiii care au fost contacți, trimiși la izolare

Caz de COVID la creșa din Florești. Angajații și copiii care au fost contacți, trimiși la izolare
| Foto: Facebook.com/primariacomuneifloresti

Un angajat al creșei Cetatea Fetei din comuna Florești a fost testat pozitiv la noul coronavirus, iar alte două persoane încă așteaptă rezultatul testului.

Primăria comunei Florești a ținut să facă precizări în situația cazului confirmat pozitiv de către autoritățile de sănătate publică, la infectarea cu COVID 19, în cadrul Creșei Cetatea Fetei Florești.

„În urma informatiilor aparute in presa online locala, in care s-au publicat detalii despre o serie de presupuse cazuri de infectare cu COVID 19 la Cresa Cetatea Fetei din comuna Floresti, facem urmatoarele precizari:

Astazi, 17 decembrie 2020, in cresa Cetatea Fetei Floresti, exista un singur caz confirmat pozitiv in data de 15.12.2020 de catre autoritatile abilitate, in cadrul personalului angajat al cresei.

Persoana a semnalat simptome in data de 13 decembrie, i s-a transmis sa ramana la domiciliu, de catre coordonatorul cresei si sa solicite testarea PCR SARS CoV-2. Mentionam ca angajata a fost prezenta ultima oara la locul de munca in data de 11.12.2020, respectiv cu doua zile inainte de a prezenta orice simptome de posibila infectare cu Sars Cov-2.

Precizam ca, in conformitate cu procedura adoptata in cadrul institutiei referitor la regulile ce trebuie urmate in astfel de cazuri, reprezentantii Primariei Comuneri Floresti au respectat intocmai procedurile. Toate masurile au fost luate conform “Procedurii Operationale privind planul de actiune in cazul infectarii cu virusul sars-cov-2 a personalului angajat sau a copiilor care frecventeaza cresa si planul de actiune privind desfăsurarea activitatilor creșei Cetatea Fetei, aflata in subordinea Primăriei Florești in perioada starii de alertă/urgenta/epidemie”.

Astfel, parintii copiilor aflati in grupa respectiva de cresa au fost informati, marti 15 decembrie 2020, in legatura cu toate masurile luate conform procedurii, si anume:

• suspendarea activitatii grupei unde s-a confirmat cazul pozitiv SARS-CoV-2.

• trimiterea spre izolare, atat a personalului angajat cat si a copiilor care au intrat in contact cu cazul confirmat pozitiv, timp de 14 zile.

• in grupa in care s-a confirmat cazul de infectie cu SARS-CoV-2 s-au luat suplimentar masuri de curatenie si aerisire a spatiului, dezinfectie curenta si terminala a spatiului si institutiei, conform normelor in vigoare.

Miercuri, 16 decembrie 2020, au fost testate de catre autoritatile abilitate, alte doua persoane din cadrul personalului cresei, iar rezultatele testelor nu au fost primite pana la momentul transmiterii acestui comunicat. Mentionam ca aceste doua persoane nu au mai fost prezente la locul de munca din data de 10.12.2020, respectiv 15.12.2020.

Din dorinta de a informa corect si complet cetatenii comunei Floresti in general, parintii si apartinatorii copiilor inscrisi la Cresa Cetatea Fetei in principal, subliniem faptul ca a fost respectata procedura operationala, respectiv izolarea grupei unde a fost confirmat cazul pozitiv. A fost realizata si o ancheta interna, care a fost transmisa Directiei de Sanatate Publica Cluj, pentru eliberarea deciziilor de carantinare pentru parintii copiilor si angajatii grupei respective.

De asemenea, in urma implementarii masurilor initiale de testare a personalului angajat inca din luna octombrie, la cererea Primarului Bogdan Pivariu, cresa a functionat permanent din data de 14 septembrie2020 fara nici un caz confirmat pozitiv, pana la data de 15 decembrie 2020 si au fost respectate normele de igiena si procedurile operationale aferente.

Se va respecta in continuare procedura operationala pe baza rezultatelor DSP Cluj, in momentul in care acestea ne vor fi furnizate”, a transmis primăria cele mai mari comune din țară, prin intermediul unui comunicat de presă.

Comenteaza