Cazul femeii care a născut pe stradă. Ministrul Sănătății cere demiterea managerului spitalului

Cazul femeii care a născut pe stradă. Ministrul Sănătății cere demiterea managerului spitalului
| Foto: captura video

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a vorbit luni, într-o conferință de presă, despre cazul de la Spitalul din Urziceni, unde o femeie care era în travaliu a născut pe trotuar, lângă spital.

"Este o problemă foarte serioasă și vreau sa fac un apel public. Am mai văzut un astfel de caz doar în 1985, când eram student, și nu credeam că se va mai repeta.

Principiul care ar trebui să guverneze tot personalul medical: cel al empatiei, al umanității în fața omului care are nevoie de ajutor.

Nu discutăm de calificarea medicală, ci de interesul pentru a ajuta pacientul, nu să îl îndrume spre ieșirea din spital. E un lucru foarte important și trebuie să lucrăm mult. Fac apel public către tot personalul medical să acorde ajutor medical cu empatie și cu grijă către toți pacienții

S-au dat sancțiuni. Am făcut o teleconferință cu DSP-urile ca să le reamintim care sunt responsabilitățile tuturor unităților medicale. O demisie de onoare sau demiterea managerului de către primar după acest caz scandalos este necesară", a spus ministrul Alexandru Rafila, în conferința de presă organizată după incidentul de la Spitalul Urziceni.

Totodată, Alexandru Rafila a anunțat că se reintroduce raportarea din partea spitalelor.

"Am fost deranjați de faptul că am aflat indirect de acest lucru care se întâmpla la primele ore ale dimineții și a existat o anumită întârziere, să zic, până Inspecția Sanitară a ajuns acolo... Reintroducem pentru toate spitalele, indiferent de subordonare, raportarea de două ori pe zi către Ministerul Sănătății, inclusiv raportarea zero a evenimentelor medicale. Același lucru trebuie făcut și către DSP-uri, ca să știm în timp real dacă apar astfel de probleme", a precizat acesta.

Declarațiile ministrului Rafila vin după ce o femeie a născut, luni, pe trotuar, lângă Spitalul din Urziceni, care a refuzat-o. Tânăra a fost asistată de medicii de pe Ambulanța chemată de spital.

Ministrul Sănătății a anunțat că a trimis deja Inspecția Sanitară de Stat la Urziceni și va reveni cu detalii.

 

Comenteaza