Ce ne așteaptă în valul 4? Gheorghiță: Sunt în pregătire o serie de măsuri. Avem timp în următoarele săptămâni să definitivăm acest plan

Ce ne așteaptă în valul 4? Gheorghiță: Sunt în pregătire o serie de măsuri. Avem timp în următoarele săptămâni să definitivăm acest plan

Președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță a declarat că la ora actuală în România sunt analizate mai multe variante privind măsurile care vor fi luate în cazul unui val 4 al pandemiei de COVID-19.

Gheorghiță a spus că la ora actuală în România sunt analizate mai multe variante, unele cu rol de motivare suplimentară pentru a stimula vaccinarea, iar altele legate de restricții.

"În momentul acesta este o dezbatere și sunt analizate mai multe variante care, vedem, pe de o parte au rol de motivare suplimentară a persoanelor care eventual vor dori să se vaccineze, și pe de altă parte sunt luate în calcul un pachet de restricții. Cu siguranță, va fi o cale de mijloc, așa cum deja s-a anunțat, dar ele necesită a fi agreate, evident, și transpuse probabil într-un act normativ, măsuri care până la urmă să fie coerente, să fie fundamentate științific, să aibă cât mai puțin impact social, adică să nu creeze nemulțumiri în rândul oamenilor, deși categoric vor fi persoane nemulțumite cu măsuri, așa cum s-a întâmplat și până acum, însă până la urmă toate aceste demersuri trebuie să aibă un singur obiectiv, și anume protejarea sănătății populației. (...) Sunt în pregătire o serie de măsuri, așa cum ați amintit și dumneavoastră, dar ele încă nu sunt agreate în forma finală și încă nu au fost comunicate, dar cu siguranță se va face acest lucru cât se poate de repede. Încă mai avem timp în următoarele săptămâni, un timp rezonabil aș putea spune, până să definitivăm acest plan și Ministerul împreună, sigur, cu Guvernul să îl prezinte", a spus medicul Valeriu Gheorghiță, conform B1TV.ro.

Comenteaza