Ce RESTRICȚII sunt în vigoare de astăzi în Cluj-Napoca şi unde NU pot intra persoanele nevaccinate

Ce RESTRICȚII sunt în vigoare de astăzi în Cluj-Napoca şi unde NU pot intra persoanele nevaccinate

CJSU a declarat scenariu roșu în Cluj-Napoca, după ce rata infectărilor cu noul coronavirus în municipiu a depășit, trei zile consecutiv, pragul de 3 cazuri la mia de locuitori.

Noile restricţii se aplică începând de vineri, 24 septembrie, pe o perioadă de 14 zile. Intrarea în localuri, săli de spectacole sau sport și participarea la evenimente este permisă doar cu certificatul verde COVID, care atestă că persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și că au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau că au un rezultat negativ al unui test RT-PCR, nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid, nu mai vechi de 48 de ore, ori că persoana se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2. Pentru copiii sub 12 ani nu sunt necesare certificatele verzi.

Astfel, începând de astăzi, competiţiile sportive în spaţii închise sau deschise pot avea loc cu până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu distanţă de minim 1 metru între persoane, iar piscinele interioare pot funcționa fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului.

Cinematografele pot fi deschise până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, iar spectacole, concerte şi festivaluri în aer liber pot avea loc cu maxim 1.000 de spectatori.

Nunţi şi botezuri se pot organiza în interior cu maxim 200 de persoane, iar mitinguri cu 100 de persoane.

Restaurantele şi cafenele în interior sau pe terase pot sta deschise între orele 5.00 - 2.00, până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului. 

Sălile de fitness pot fi ocupate, cu certificat COVID, până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului.

Organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in sunt permise numai dacă ocupanții unui autovehicul sunt membrii aceleiași familii sau reprezintă grupuri de până la 4 persoane. 

Activitățile recreative și sportive desfășurate în aer liber, sunt permise cu participarea a cel mult 10 de persoane care nu locuiesc împreună.

Se permite organizarea de cursuri de instruire și workshopuri pentru adulți, inclusiv cele organizate pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene, cu un număr de participanți de maximum 150 de persoane în interior și de maximum 200 de persoane în exterior, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măștii de protecție. 

Conferințele pot fi organizate cu un număr de participanți de maximum 150 de persoane în interior, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măștii de protecție. 

 

Comenteaza