Ce și cum să mâncăm în timpul postului. Recomandările nutriţioniştilor

Restricţiile la lactate, ouă şi carne pe care le presupune postul ar putea fi dificil de respectat pentru muţi, dar dacă la acestea se adaugă şi o alimentaţie deficitară în proteine şi minerale, atunci sănătatea ar putea fi serios afectată. În acest context, sfaturile nutriţioniştilor pentru perioada de post pot fi foarte utile.

Un medic nutriţionist a explicat ce efect are alimentaţia de post asupra organismului. Sunt recomandate anumite suplimente de vitamine sau minerale pe durata postului sau anumite alimente care să suplinească lipsa produselor de origine animală?

”Se pare că obiceiurile străvechi şi tradiţiile au ajutat oamenii să găsească echilibrul trupului şi sufletului prin post şi rugăciune. Deşi la acel moment semnificaţia postului era strict legată de principiile religioase, se pare că acesta avea un rol mai important de atât, de detoxifiere a organismului", explică dr. Ionela Dumitrescu, medic specialist diabet, nutriţie şi boli metabolice la Clinica Smart Nutrition, medic rezident boli endocrine.

CITEȘTE CONTINUAREA AICI

Comenteaza