Ce spune Israelul după a treia doză de vaccin anti-COVID

Ce spune Israelul după a treia doză de vaccin anti-COVID

Un raport al guvernului israelian indică o scădere importantă a ratei de infectare după administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19.

Profesorul clujean de sănătate publică, Răzvan Cherecheș, spune că un raport al guvernului israelian legat de a treia doză de vaccin demonstrează că administrarea acesteia este eficientă împotriva infectărilor cu noul coronavirus.

„După mai mult de 12 zile după a 3-a doză s-a observat scăderea de mai mult de 10 ori a riscului de infectare și a riscului de a dezvolta simptome severe. Concluzia generală: a 3-a doză crește protecția și ar trebui să înceapă să fie disponibilă în România (mai ales în condițiile în care România are doze în exces - din cauza vaccinării în numere mici)”, explică Răzvan Cherecheș, într-o postare pe Facebook.

Israelul a început să administreze a treia doză de vaccin Pfizer pe 30 iulie, inițial, doar pentru cei peste 60 de ani. În prezent, toţi cetăţenii cu vârsta de cel puţin 12 ani sunt eligibili pentru a primi a treia doză de vaccin.
 

Comenteaza