„Cei care s-au infectat cu o tulpină, peste 6 luni se pot infecta cu o altă tulpină”

„Cei care s-au infectat cu o tulpină, peste 6 luni se pot infecta cu o altă tulpină”

Dr. Adrian Marinescu a explicat de ce trebuie intensificat efortul de a pune capăt pandemiei. Acesta a atras atenţia asupra faptului că persoanele care s-au infectat cu o tulpină, peste 6 luni se pot infecta cu o altă tulpină a coronavirusului. 

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Medicul atrage atenția că vaccinarea și metodele de prevenție au ca obiectiv scoaterea virusului din circulație deoarece cu cât va sta mai mult printre noi vor apărea alte tulpini care interferează cu vaccinul și atunci vaccinul trebuie modificat.

"Un virus cu cât îl ții mai mult în circulație, cu atât știe ce are de făcut. Cu cât stă mai mult în circulație cu atât suferă mutații. Vaccinarea și metodele de prevenție până la urmă au următorul obiectiv trebuie să reducă din circulație virusul, pentru că el cu cât va sta mai mult, apar alte tulpini, nu neapărat Marea Britanie. Prin Africa, Brazilia.

O să interfereze cu vaccinul, trebuie modificat. Oamenii care s-au infectat cu o tulpină, peste 6 luni poate să se infecteze cu o altă tulpină. Nimeni nu are o garanție. De aia trebuie să terminăm cu pandemia într-un timp foarte scurt pentru a scoate virusul din circulație. De fapt, acest lucru contează. Pandemia nu se va încheia printr-o ușă. Am închis ușa. Nu, se va transforma în focare. Virusul va rămâne, dar nu se va mai numi pandemie", a declarat medicul Adrian Marinescu la Interviurile lui Cristoiu. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza