Cei mai mulți vaccinați care s-au infectat în Germania au primit serul Johnson&Johnson. Specialiștii cer rapel cu Pfizer sau Moderna

Cei mai mulți vaccinați care s-au infectat în Germania au primit serul Johnson&Johnson. Specialiștii cer rapel cu Pfizer sau Moderna

Comitetul consultativ pentru vaccinare din Germania a recomandat joi administrarea unei doze de rapel cu un vaccin ARN mesager persoanelor vaccinate anti-COVID cu serul Johnson & Johnson, din cauza eficacităţii mai reduse a acestuia în faţa tulpinii Delta.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

În Germania majoritatea persoanelor vaccinate anti-COVID-19 şi care totuşi s-au infectat au primit serul Johnson & Johnson, au remarcat experţii sanitari din această ţară, relatează agenţiile Reuters şi EFE, citate de Agerpres.

Constatând astfel o eficacitate mai redusă a acestui vaccin în faţa variantei Delta a coronavirusului dominantă în prezent, acel comitet a recomandat ca persoanele vaccinate cu Johnson & Johnson să primească la cel puţin patru săptămâni după administrarea acestui ser şi o doză dintr-un vaccin ARNmesager, respectiv Pfizer sau Moderna.

STIKO a recomandat de asemenea administrarea unei doze de consolidare persoanelor cu vârste de peste 70 de ani, indiferent de tipul de vaccin primit anterior, notând faptul că eficacitatea vaccinului scade odată cu trecerea timpului.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza