Cele mai utile plante folosite în cosmetica feței

Cele mai utile plante folosite în cosmetica feței

Mai jos regasiti ce plante sa folositi, in functie de tipul de ten.

Plante pentru ten uscat

Florile de galbenele – acestea activeaza circulatia periferica. Se prepara o infuzie din 3 lingurite de flori la 250 ml apa fiarta.
Radacina de Nalba Mare – aceasta are proprietati emoliente. Preparati o infuzie din 2 linguri de pulbere, la 300 ml apa. Pulberea se adauga in momentul in care apa incepe sa fiarba si se lasa la foc mic pentru 8-10 minute. Se acopera, iar dupa ce infuzia s-a mai racorit, se adauga o lingurita de miere. Se fac aplicatii pe ten cu amestecul obtinut, tip de 15-20 de minute. Puteti folosi discuri demachiante.
Sunatoare – are actiune stimulatoare pentru tenurile uscate si imbatranite. Infuzia se prepara din 2 linguri de planta la 300 ml apa fiarta. Se tin comprese imbibate cu aceasta infuzie pe fata, timp de 5-10 minute.

Plante pentru ten gras

Flori de musetel – acestea au actiune antiseptica si protectoare pentru ten. Infuzia se prepara din 2-3 lingurite de planta la 200 ml apa.
Frunze de nuc – acestea au o actiune puternic astringenta. Se prepara infuzia astfel: 2 linguri de frunze uscate si maruntite, la 300 ml de apa. De mentionat ca aceasta infuzie este foarte utile si pentru par
Frunze de menta – tamponati fata cu infuzie preparata din 2 lingurite frunze la 400 ml apa.
Frunzele de salvie – au proprietati atat astringente, cat si antiseptice. Se tamponeaza fata cu infuzie preparata din 3 lingurite de frunze la o cana apa (250 ml).

Plante pentru ten iritat

Flori de musetel – infuzie dintr-o lingurita de plante la 100 ml apa.
Flori de coada soricelului – comprese cu infuzie de 3 lingurite de planta, la 200 ml apa.
Papadie – infuzia se prepara din 4-5 lingurite de planta la 250 ml apa. Se tin comprese pe fata timp de 10-15 minute.

Plante pentru ten mixt

Acest tip de ten este des intalnit si este bine ca in acest caz sa faceti bai de abur, folosind galbenele sau musetel. Se prepara o infuzie din 4-5 linguri de planta, la 1 litru de apa. Timpul de expunere trebuie sa fie de aproximativ 10 minute deasupra unui vas cu infuzie fierbinte.

 
De asemenea, daca ai ten mixt, este bine sa eviti cremele grase in zona T, iar produsele de machiaj folosite pentru aceasta zona sa fie de asemenea fara grasime si antistralucire.

Comenteaza