Centre de vaccinare pentru profesori. Gheorghiță: Încercăm să punem în practică imunizarea cu prioritate a personalului din învățământ

Centre de vaccinare pentru profesori. Gheorghiță: Încercăm să punem în practică imunizarea cu prioritate a personalului din învățământ

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, a anunțat marți că în perioada următoare autoritățile au în vedere vaccinarea cu prioritate a personalului din Educație.

"Încercăm să punem în practică vaccinarea cu prioritate a personalului din învăţământ, ceea ce include tot personalul din creşe, din grădiniţe şi cadrele didactice din şcoala primară, gimnazială, licee şi cadrele didactice din sistemul universitar. Această etapă va fi realizată cu ajutorul echipelor mobile de vaccinare. Este un scenariu care încă nu este definitivat. Foarte probabil, locaţia în care se va efectua vaccinarea cu echipe mobile este în casa corpului didactic din fiecare judeţ, unde se asigură vaccinarea personalului din sistemul de învăţământ preuniversitar şi, respectiv, în centre de vaccinare organizate în cadrul universităţilor, spaţii aferente universităţilor în judeţele în care avem aceste universităţi în activitate", a spus Valeriu Gheorghiţă, marți, într-o conferință de presă la Palatul Victoria.

Gheorghiță a precizat că la sfârşitul acestei săptămâni va fi luată decizia în baza datelor care urmează să fie centralizate de la Ministerul Educaţiei.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza