Centrul de Evaluare COVID de la Spitalului Județean Cluj, DESCHIS: programare, cu test PCR sau test rapid, GRATIS

Centrul de Evaluare COVID de la Spitalului Județean Cluj, DESCHIS: programare, cu test PCR sau test rapid, GRATIS

S-a dechis Centrul de Evaluare COVID-19 din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca. Pe raza Clujului sunt 9 astfel de centre. Medicii se vor ocupa de tratamentul clujenilor indiferent de statutul de asigurat.

Centrul de Evaluare se adresează pacienților confirmați pozitivi, care prezintă forme ușoare sau medii de boală și care nu necesită spitalizare continuă. În cadrul acestui centru, pacienții vor fi evaluați complet din punct de vedere paraclinic: analize de laborator, examen radiologic și li se va prescrie, în funcție de situație, tratamentul adecvat.

Centrul de Evaluare este situat în complexul Clinicilor nr. 3-5, în locația Ambulatorului Dermatologie (intrarea din stânga Clinicii Dermatologie) și va funcționa de luni până vineri, în intervalul orar 8-15. Programările se fac online, pe site-ul spitalului la adresa https://scjucluj.ro/.../programari-online-centru-evaluare... sau la numărul de telefon 0745 149 241 (luni-joi, între orele 7-15 și vineri între orele 7-13).

Criteriile de eligibilitate pentru programare sunt următoarele:

  • Infecția cu SARS-COV-2 este confirmată printr-un test PCR sau test rapid antigen;
  • Pacientul are cel puțin doi factori de risc pentru evoluție severă: boli cardiovasculare, boli respiratorii, obezitate, diabet zaharat, insuficiență renală cronică, hepatopatii cronice sau vârsta peste 65 de ani.

Accesul mijloacelor auto cu pacienți și staționarea de scurtă durată (15 minute) sunt gratuite.

Sunt 9 astfel de centre la Cluj:

Centrul de Evaluare COVID de la Spitalului Județean Cluj, DECHIS: programare, cu test PCR sau test rapid, GRATIS

Comenteaza