Cercetător USAMV Cluj despre sterilizarea măştilor de protecţie în cuptorul cu microunde

Cercetător USAMV Cluj despre sterilizarea măştilor de protecţie în cuptorul cu microunde

În cadrul experimentului s-au folosit două tipuri de măşti, una chirurgicală, cealaltă textilă. Acestea au stat 15 minute într-un cuptor cu microunde. Atenţie pentru cei care doresc să îşi sterilizeze, totuşi, măştile, să scoată firul metalic.

Un cercetător de la USAMV Cluj-Napoca explică de ce măştile de protecţie nu se pot steriliza în cuptorul de microunde.

Acesta a realizat un experiment în care a folosit măşti pe care le-a ţinut 15 minute într-un cuptor cu microunde şi a măsurat temperatura din minut în minut: ”Vom face un experiment pe două tipuri de măşti, o mască chirugicală clasică şi o mască textilă”. 

Demersul a pornit de la cercetarea unor francezi care au demonstrat că noul coronavirus este distrus dacă este expus la o temperatură de 92 de grade timp de un sfert de oră.

”Concluzia acestui studiu este că, la microunde, măştile nu se încălzesc până la temperatura de 92 de grade Celsius, temeperatură invocată de către cercetătorii francezi. Prin urmare, nu putem numi procesul sterilizare”, a declarat Dan Vodnar – cercetător USAMV Cluj-Napoca.

Mare atenţie, însă, dacă, totuşi, vreţi să sterilizaţi masca chirugicală în cuptorul cu microunde, să nu uitaţi să scoateţi firul metalic, pentru a nu avea probleme, scrie Mediafax.

Comenteaza