Cherecheş: Acolo unde va începe şcoala faţă în faţă, peste o lună vom vedea o creştere a numărului de decese

Cherecheş: Acolo unde va începe şcoala faţă în faţă, peste o lună vom vedea o creştere a numărului de decese

Profesorul Răzvan Cherecheş spune că România nu va scăpa curând de valul 4 deoarece restricţiile au fost "aplicate cu jumătate de gură, cu jumătate de măsură" şi că acolo unde se reiau cursurie cu prezenţă fizică va crește numărul de decese. 

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

"Imediat ce s-a introdus certificatul verde, a crescut numărul de vaccinări pe zi pentru că oamenii s-au temut de consecinţele restricţiilor. Din nefericire, faptul că a scăzut numărul de vaccinări zilnice arată că restricţiile nu sunt aplicate constant şi oamenii şi-au găsit modalităţi de a eluda, de a evita această restricţie. În plus, dacă de luni va începe şcoala faţă în faţă în condiţiile în care şcolile nu sunt pregătite pentru funcţionare faţă în faţă – nu avem ventilaţie, măşti nu se poartă peste tot (...), distanţare nu există şi testarea... încă sunt în proces de achiziţie teste în condiţiile în care ar fi trebuit achiziţionate din vară, ca să fie la începutul şcolii – deci fără îndoială că în oraşele şi în zonele unde va începe şcoala faţă în faţă se va accelera transmiterea comunitară şi înseamnă că peste o lună, undeva în decembrie, vom vedea o creştere a numărului de decese ca urmare a deschiderii şcolii", a declarat Răzvan Cherecheş vineri, într-o intervenţie la B1TV, conform News.ro

Cherecheș spune că nu vom scăpa de valul 4 până în primăvară, acesta fiind prelungit din cauza faptului că "măsurile au fost aplicate cu jumătate de gură, cu jumătate de măsură".

"Până atunci, vom fi tot în acest val pentru că, dacă s-ar fi luat măsuri ferme, ar fi scăzut rata de transmitere, ar fi scăzut numărul de cazuri noi, inevitabil în timp ar fi scăzut numărul de decese, după care posibil ca în ianuarie-februarie să fi reînceput creştere ca urmare a relaxărilor din perioada sărbătorilor. Dar, cum măsurile au fost aplicate cu jumătate de gură, cu jumătate de măsură, practic prelungim valul patru până în primăvară", a adăugat expertul în sănătate publică.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza