Cherecheș: "La cum se pregătesc lucrurile pentru Crăciun, cel mai probabil școlile rămân închise tot semestrul II"

Cherecheș: "La cum se pregătesc lucrurile pentru Crăciun, cel mai probabil școlile rămân închise tot semestrul II"

Răzvan Cherecheș, șeful departamentului de sănătate publică, din cadrul Universității „Babeș Bolyai” din Cluj, susține că, cel mai probabil, școlile vor rămâne închise tot semestrul II.

„Încă o dată: școlile nu au fost principalul mecanism de transmitere a infecției COVID19 în rândul copiilor”, a subliniat expertul, potrivit spotmedia.ro.

El susține că activitățile comunitare în afara școlii, cum ar fi zilele de naștere, petreceri, nunți și înmormântări, sunt cele care pun în pericol sănătatea copiilor. „Dacă s-ar fi făcut anchetele epidemiologice în mod profesionist, ar fi trebuit identificată și sursa infecției în amonte, ca să poată fi atribuită sursa”, a mai adăugat el.

Profesorul Cherecheș consideră că elevii din clasele I-IV ar trebui să meargă la școală, cu respectarea măsurilor de protecție aflate în vigoare pentru se evita „distrugerea acestei generații”. „La cum se pregătesc lucrurile pentru Crăciun ( sau cum nu se pregătesc), cel mai probabil că vor rămâne școlile închise tot semestrul II – ceea ce va avea un impact masiv asupra educației și sănătății mentale”, a atenționat expertul.

Comenteaza