Cherecheș: "Vești proaste! Noua tulpină COVID este cu 50% mai infecțioasă pentru toate grupele de vârstă, inclusiv copii"

Cherecheș: "Vești proaste! Noua tulpină COVID este cu 50% mai infecțioasă pentru toate grupele de vârstă, inclusiv copii"

Răzvan Cherecheș, șeful departamentului de Sănătate Publică, din cadrul UBB Cluj, spune că un raport de specialitate din Marea Britanie arată că noua tulpină de coronavirus este cu până la 50% mai contagioasă.

Având în vedere că, din informațiile obținute de britanici din analiza a peste 1 milion de date provenite din urmărirea contactelor, reiese că noua tulpină îi infectează mai ușor și pe copii, profesorul Răzvan Chercheș "nu crede că va fezabilă" deschiderea școlilor în februarie, când începe cel de-al doilea semestru.

"Vești proaste - noua variantă COVID din Mariea Britanie este cu până la 50% mai infecțioasă (asta știam) la TOATE grupurile de vârstă (inclusiv copii) asta înseamnă că și copiii se vor infecta și vor transmite mai ușor noua variantă, chiar dacă ei vor fi asimptomatici sau vor avea simptome ușoare.
Ținând cont de faptul că avem deja în România noua variantă, din nefericire nu cred că va fi fezabilă deschiderea școlilor în semestrul al doilea (nici măcar până în clasa a IV-a)", scrie Răzvan Chercheș pe Facebook.

Comenteaza