Solzii de pangolin, retraşi de pe lista ingredientelor folosite în medicina tradiţională chineză

Solzii de pangolin, retraşi de pe lista ingredientelor folosite în medicina tradiţională chineză
| Foto: cnn.com

China a retras solzii de pangolin de pe o listă oficială de ingrediente aprobate pentru a fi folosite în medicina tradiţională, în contextul creşterii protecţiei acordate acestui mamifer pe cale de dispariţie, informează site-ul publicaţiei britanice The Guardian şi agenţia DPA.

Solzii de pangolini au fost excluşi de către oficiali de pe lista oficială a Farmacopeei Chinezeşti de anul acesta, împreună cu alte substanţe, printre care unele pastile pe bază de fecale de liliac, a informat marţi publicaţia de stat de limbă engleză The Paper.

Unii oameni de ştiinţă susţin că pangolinul a fost gazda intermediară pentru noul coronavirus, descoperit pentru prima dată în oraşul Wuhan, din centrul Chinei, în luna decembrie.

Pangolinii sunt cele mai traficate animale din lume, iar solzii lor sunt utilizaţi frecvent ca ingredient în medicina tradiţională chineză, deşi valoarea lor terapeutică nu este dovedită ştiinţific.

Vineri, autoritatea forestieră din China a conferit cel mai ridicat nivel de protecţie pangolinilor din cauza riscului lor de dispariţie, o veste întâmpinată cu bucurie de activiştii pentru drepturile animalelor.

Comenteaza