Cinci copii infectați cu COVID-19, internați la ATI. Cel mai mic are câteva zile

Cinci copii infectați cu COVID-19, internați la ATI. Cel mai mic are câteva zile

Cinci copii sunt în spital, la Terapie Intensivă, din cauza infecției cu coronavirus. Cel mai mic dintre ei este o fetiță de doar trei zile. În total, în unitatea sanitară sunt opt copii, dintre care aceștia cinci au forme grave ale bolii.

În saloanele de pe secția de Terapie Intensivă se află cinci copii, în timp ce alți trei sunt pe secţia tampon organizată în Spitalului Clinic de Urgenţă Grigore Alexandrescu din Capitală, special pentru copiii care au simptome de COVID-19.

Unii dintre aceștia prezintă comborbidități, a anunţat medicul Diana Antăluţ de la această unitate medicală. Unii dintre ei sunt la pediatrie, în timp ce alții la chirurgie.

Fetița de trei zile nu are comorbidități, dar ea tot se află internată cu o formă severă a coronavirusului. Ceilalți copii au probleme neurologice, retard psiho-motor și alții au probleme cronice.

“Acum sunt internaţi 8 copii cu COVID în unitatea sanitară. Ei sunt pe secţia tampon COVID, în saloanele de terapie intensivă avem internaţi 5 copii, şi în saloanele de pe secţie 3. În principiu ei sunt cu comorbidităţi, sunt internaţi prin secţiile de pediatrie, şi prin secţiile de chirurgie, pentru că avem şi pacienţi chirurgicali.

De obicei, sunt probleme neurologice, cu tetrapareze, cu retard neuro psiho-motor, cu probleme cronice, aşa avem doi pacienţi, şi restul nu au comorbidităţi”, a declarat Diana Antăluţă, medic de boli infecţioase la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ”Grigore Alexandrescu” din Capitală, conform News.ro.

Vârsta de risc în România a ajuns aceea între 6 luni şi un an, au anunţat ieri autorităţile sanitare.  

Comenteaza