Cine sunt angajații din România care ar putea fi testați săptămânal anti-COVID

Cine sunt angajații din România care ar putea fi testați săptămânal anti-COVID

CNSU propune măsuri suplimentare pentru angajații din cadrul autorităților sau companiilor care dețin infrastructuri critice. Acestea includ testare săptămânală, lucru în ture sau folosirea de măști FFPP2 în zonele aglomerate.

Potrivit hotărârii CNSU, „se propune ca, pentru preîntâmpinarea afectării activității autorităților/operatorilor economici deținători de infrastructuri critice, prin acte administrative ale conducătorilor acestora, să fie dispuse măsuri suplimentare pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 care să vizeze testarea săptămânală a tuturor angajaților, desfășurarea activității în schimburi sau ture cu evitarea contactului între acestea sau utilizarea unor măști cu un grad mai ridicat de protecție (FFP2) în zonele aglomerate”.

Potrivit GCS, infrastructura critică reprezintă orice entitate economică funcţională, care oferă produse, bunuri şi servicii e utilitate publică, vitale pentru întreaga societate şi a cărei distrugere, degradare ori aducere în stare de nefuncţionare produce un impact major în plan economico-social, la nivel micro și macro regional.

Măsurile propuse se referă doar la angajații care gestionează infrastructura critică, nu la toți angajații respectivelor autorități sau companii.

Administrația publică, poliția, IGSU și școlile nu fac parte din instituțiile care gestionează infrastructura critică, precizează GCS.

Comenteaza