Cîțu: De mâine putem să vaccinăm și adolescenții

Cîțu: De mâine putem să vaccinăm și adolescenții

"Îi sfătuiesc pe părinți să ia cea mai bună decizie pentru copiii lor, dar trebuie să înțelegem că e nevoie de cât mai multe persoane vaccinate pentru a trece de pandemie", a declarat, luni, premierul Florin Cîțu.

"Avem o campanie de vaccinare în derulare, și de mâine putem să vaccinăm și adolescenții. Îi încurajez pe părinți să ia cea mai bună decizie pentru copiii lor, dar trebuie să înțelegem că e nevoie de cât mai multe persoane vaccinate pentru a trece pandemia. Suntem astăzi aici pentru a găsi soluții la această problemă. Îmi pare bine că suntem printre primele țări (n.r. care implementează vaccinarea adolescenților după autorizarea EMA) – în același timp cred ca sunt mai multe premiere – nu cred ca mai există foarte multe programe guvernamentale în care se vorbește despre inteligența emoțională, cred că este o premieră iarăși. La fel este și programul guvernamental care vorbește despre anxietate și depresie la copil", a declarat premierul Florin Cîțu, la Guvern.

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a autorizat vineri vaccinarea copiilor cu vârsta între 12 și 15 ani cu serul Pfizer, primul vaccin anti-COVID autorizat de UE pentru această categorie de vârstă.

Coordonatorul CNCAV, medicul Valeriu Gheorghiță a declarat vineri seara că "de săptămâna viitoare deja" minorii de 12-15 ani se vor putea vaccina cu Pfizer la orice centru unde există acest vaccin, cu sau fără programare.

Comenteaza