Cîțu, despre vaccinare: Se propun soluții, unele pe restricționare, altele pe motivare. Este și responsabilitatea fiecăruia de a-și proteja sănătatea

Cîțu, despre vaccinare: Se propun soluții, unele pe restricționare, altele pe motivare. Este și responsabilitatea fiecăruia de a-și proteja sănătatea

Premierul Florin Cîțu a declarat, miercuri, că autoritățile vor face în continuare eforturi pentru a convinge populația că singura cale prin care putem scăpa de pandemie este vaccinarea.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

"Aşa cum am făcut şi până acum, vom face în continuare toate eforturile pentru a-i convinge pe cetăţeni că soluţia de a scăpa de pandemie este vaccinarea. Ministerul Sănătăţii a venit ieri şi a prezentat - am avut o discuţie la Guvern şi după aceea în coaliţie - mai multe soluţii, unele sunt pe parte de restricţionare, altele pe partea de motivare. Vom vedea care dintre soluţii vor fi acceptate în coaliţie. Eu mi-am spus părerea despre unele dintre ele, dar, repet, căutăm soluţii pentru a continua o campanie de vaccinare. Până la urmă, eu spun că este şi responsabilitatea fiecărei persoane din România, a fiecărui cetăţean, de a-şi proteja familia, de a-şi proteja pe cei apropiaţi şi propria sănătate, să se vaccineze", a spus Florin Cîţu într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Întrebat despre eventualitatea reintroducerii restricțiilor în cazul în care va crește din nou numărul infectărilor, în contextul unui posibil val 4, premierul a răspuns că se vor lua în considerare pragurile deja stabilite, în funcție de care vor intra în vigoare măsuri restrictive.

"Noi avem şi în acest moment anumite praguri la care nu am renunţat - 0,5 la mie, 1,5 la mie, 2 la mie, 3 la mie. Atunci când ajungem la acele praguri, intră în vigoare anumite reguli la care noi nu am renunţat niciodată. Deci, nu trebuie să reinventăm ceva nou. Am avut şi anul trecut aceste praguri, ele au funcţionat, le folosim şi în continuare", a spus Florin Cîțu.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza