Cîţu, despre vaccinare: "Nu se mai întâmplă nicio reprogramare; Începem să avem ritmul pe care îl așteptam"

Cîţu, despre vaccinare: "Nu se mai întâmplă nicio reprogramare; Începem să avem ritmul pe care îl așteptam"

Premierul Florin Cîțu a declarat, luni dimineață, că nu vor mai exista alte reprogramări și că nu există nicio persoană care să se fi vaccinat în afara strategiei naționale de imunizare.

“Deja s-au făcut reprogramările, nu se mai întâmplă nicio reprogramare. Dozele care vin sunt deja programate pentru vaccinuri. Situația prin care trece România cu vaccinurile este pentru toată lumea. În aceste condiții, România reușește să vaccineze mai repede decât multe țări din UE. Începem să avem ritmul pe care îl așteptam. Îl menținem. Domnul Gheorghiță a spus la fel. Țintim să avem vaccinați cu două doze vaccinați 10,4 milioane de oameni până la sfârșitul lui septembrie”, a declarat Florin Cîțu, luni, înaintea ședinței BEx a PNL.

Cîțu a spus că și persoanele sub 65 de ani care au probleme medicale se pot vaccina în această perioadă, contrar afirmațiilor ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. Cîțu a precizat că vaccinarea prioritară a persoanelor vulnerabile medical de peste 65 de ani se poate face în următoarea perioadă, în special odată cu suplimentarea dozelor Pfizer/BioNTech sau Moderna.

“Se poate face acest lucru doar dacă vin suplimentar doze Pfizer sau Moderna. Cele de la AstraZeneca, știți foarte bine, sunt pentru persoane sub 55 de ani, deci nu pot să intre în această strategie. Dacă vor veni doze suplimentare de la Pfizer în această lună ele vor merge cu prioritate către persoanele de peste 55 de ani, însă nu avem aceste informații, deci nu putem vorbi de o schimbare de strategie în acest moment”, a mai spus premierul.

De asemenea, el a spus că “nu ne permitem să irosim nicio doză de vaccin”.

Cîțu a precizat că informația potrivit căreia 70.000 de oameni ar fi fost vaccinați fără să fie programați “nu este susținută”. “Am înțeles de la domnul Gheorghiță că nu este susținută de date. Datele arată că au fost aproape 1.300 de persoane în afară, dar înțeleg că pentru fiecare există niște indicații. Pentru noi este foarte important să se vaccineze cât mai multă lume. Ăsta este scopul campaniei de vaccinare, doar așa putem scăpa de pandemie”, a mai declarat Florin Cîțu.

Comenteaza