Clinica Medicală 1 își reia parțial activitatea

Clinica Medicală 1 își reia parțial activitatea

Clinica Medicală 1 își reia parțial activitatea începând de azi, anunță prefectul Mircea Abrudean. La Spitalul de Recuperare se lucrează deja la capacitate normală.

”Clinica Medicală 1 își reia parțial activitatea începând de azi. Va prelua urgențele cardiovasculare și va intra total la capacitate normală de mâine. Clinica de Recuperare și-a reluat activitatea curentă începând de azi”, a declarat prefectul Clujului.

Acesta spune că decizia era absolut necesară pentru ca și pacienții non-covid să aibă acces la serviciile medicale. 

”E absolut necesară și oportună această decizie, în condițiile în care pacienții nu mai pot amâna tratamentele și există riscuri majore în ceea ce privește anumite domenii. Afluxul de pacienți de la Institutul Oncologic sau Institutul Inimii e dovada clară în acest sens. În măsura în care situația epidemiologică va evolua în sens negativ, există posibilitatea revenirii la situația anterioară din punct de vedere al organizării medicale”, a adăugat Mircea Abrudean.

Potrivit acestuia și Institutul Regional de Gastroenterologie și-a reluat activitatea normală, dar cu respectarea anumitor norme epidemiologice și reguli mai stricte privind numărul de pacienți în saloane.

”Toate celelalte unități sanitare care nu au fost dedicate Covid, cu excepția Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie, care încă au rămas Covid, funcționează la parametri normali în condițiile actuale, cu respectarea normelor impuse de către Ministerul Sănătății”, a subliniat prefectul Clujului.

Comenteaza