Update Clujeanca diagnosticată cu coronavirus a venit cu maşina, s-a cazat la hotel şi a mers pe jos la spital/ Hotelul și-a suspendat activitatea

Clujeanca diagnosticată cu coronavirus a venit cu maşina, s-a cazat la hotel şi a mers pe jos la spital/ Hotelul și-a suspendat activitatea

Primul caz de coronavirus la Cluj: o femeie de 33 ani din judeţ, care lucrează în Trentino (Italia). S-a întors în ţară în 10 martie. În ziua următoare s-a internat cu durere în gât la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (SCBI) din Cluj-Napoca.

Update: Hotelul in cauza si a suspendat activitatea, urmand sa realizeze masuri de dezinfectie pana la redeschidere.

"Femeia de 33 ani a ajuns în Vama Borş cu autoturismul, în 10 martie, la 03:00 dimineaţa, însoţită de două persoane din Oradea şi din Caraş-Severin. Acestea au intrat în izolare la domiciliu.

Femeia din Cluj a fost lăsată la rude, dimineaţa s-a cazat la hotel, după două ore a mers pe jos la SCBI cu simptome. Până acum au fost identificate șapte persoane cu care a intrat în contact, de la care s-au luat probe", a declarat prefectul Mircea Abrudean. 

În prezent, la Cluj-Napoca sunt 70 de probe în lucru, din care 13 din judeţul Cluj, 19 din Satu Mare, 2 din MM, 4 din Sălaj, 7 Sibiu, 11 Alba, 10 Bihor. 987 de persoane sunt izolate lla domiciliu, 415 ieşite, 46 carantinate. La SCBI mai sunt internate 2 pers din Mures, 2 CV, 1 Iaşi, 1 MM, cu stare bună.

 

Comenteaza