Clujenii de peste 65 de ani dornici să se vaccineze pândesc, fără succes, locuri libere pe platforma de vaccinare

Clujenii de peste 65 de ani dornici să se vaccineze pândesc, fără succes, locuri libere pe platforma de vaccinare

Vaccinurile anti-COVID vin în ţară, dar vârstnicii din Cluj-Napoca nu reuşesc să se programeze pe platformă deoarece pentru municipiul Cluj-Napoca nu sunt locuri libere oricât ar sta la vânătoare aparţinătorii acestora pe platformă.

Potrivit Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţii de Vaccinare luni a sosit în România o nouă tranşă de vaccin de la Pfizer BioNTech care constă în 214.110 doze, dintre care la Centrul Regional de Depozitare Cluj au fost repartizate 28.080 de doze. Acest lucru arată că dozele există. Însă mulţi clujeni aflaţi în categoria de vârstă peste 65 de ani nu reuşesc să îşi facă o programare pe platforma de vaccinarre în oraşul de domiciliu.

"Pentru municipul Cluj-Napoca persoanele +65 nu s-au putut programa pentru vaccinare sâmbătă pentru că nu s-a alocat nici un loc la centrele de vaccinare. De ce?", ne scrie un clujean revoltat pe numărul de WhatsApp. 

"Anunţul că sâmbătă se deschid în ţară pentru vârstnici liste pentru programări a fost o minciună în ceea ce priveveşte municipiul Cluj-Napoca", adaugă clujeanul. 

Mulţi aparţinători ai clujenilor de peste 65 de ani care doresc să se vaccineze pândesc de mai multe săptămâni locuri libere la vaccinare în municipiu. Însă, cum acestea nu există, deşi zeci de mii de vaccinuri au venit la Cluj de la începutul campaniei de vaccinare, şi-au programat rudele la vaccinare în alte localităţi decât oraşul de domiciliu. Unii vor face naveta la Dej pentru vaccinare, alţii la Hida sau pe unde au mai vânat câte un loc liber pe lângă Cluj-Napoca.  

Clujeanul care ne-a scris face apel la primarul municipiului Emil Boc pentru a se implica activ în situaţia locurilor alocate pentru vârstnicii din Cluj-Napoca pe platforma de vaccinare în oraş, nu în altă parte.

În acelaşi timp autorităţile sanitare, prin vocea medicului Valeriu Gheorghiță, au anunţat că populaţia generală se va putea înscrie pe platforma de vaccinare după data de 15 martie, inocularea urmând să aibă loc în luna aprilie. La Cluj-Napoca cum va fi posibil dacă în oraş nici acum nu sunt locuri disponibile măcar pentru cetăţenii din categoriile de risc?

Comenteaza