Clujul nu va intra în carantină! Boc: „Nici de weekend, nici generalizată”. Se va restricționa accesul în mall-uri

Clujul nu va intra în carantină! Boc: „Nici de weekend, nici generalizată”. Se va restricționa accesul în mall-uri

Primarul Emil Boc a anunțat că, după discuția cu premierul Florin Cîțu, carantina va rămâne o soluție extremă.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

„Nici carantină de weekend, nici carantină generalizată, ci doar măsuri punctuale, cum ar fi, de exemplu, accesul restricționat în mall-uri, raportat la capacitatea mall-ului”, a declarat primarul Emil Boc, citat de DCNews.

”Premierul a avut o atitudine extrem de echilibrată, spunând că, pe de o parte, e nevoie de protejarea sănătății populației, pe de altă parte, de menținerea economiei deschise. Carantina a rămas ca o soluție extremă, de evitat, ca ultimă soluție, și accentul să fie pe măsuri alternative la carantină, atât în București, cât și în țară” a anunțat Emil Boc.

Concluziile discuției cu premierul Florin Cîțu au fost, anunțate de Emil Boc, au fost: ”Să se întărească actualele măsuri în vederea respectării cu strictețe a acestora prin implicarea Poliției Locale și a Poliției Naționale, vor fi impuse printr-un act legislativ de nivel național unele măsuri noi suplimentare care vor întări măsurile existente actuale, fără a se ajunge la carantină. Nici carantină de weekend, nici carantină generalizată, ci doar măsuri punctuale, cum ar fi, de exemplu, accesul restricționat în mall-uri, raportat la capacitatea mall-ului”, a mai spus acesta.

Conform primarului din Cluj-Napoca, care este și preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România, s-a mai susținut nevoia vaccinării accelerate, premierul avansând scenariul ca la sfârșitul lunii aprilie să se ajungă la 100.000 de vaccinări pe zi.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza