Clujul va organiza examene pentru obținerea titlului de medic specialist

Clujul va organiza examene pentru obținerea titlului de medic specialist

În municipiul Cluj-Napoca se vor organiza probe scrise, clinice și practice la examenele pentru obținerea titlului de medic specialist.

În perioada 23 septembrie - 24 octombrie, Ministerul Sănătății va derula o sesiune de examen pentru obţinerea titlului de specialist pentru medicii, medicii dentişti şi farmaciştii care finalizează pregătirea în rezidenţiat, precum și în cea de-a doua specialitate.

La examen pot participa medicii, medicii dentişti şi farmaciştii rezidenţi, inclusiv cadrele didactice şi de cercetare ştiinţifică medicală, confirmate în rezidenţiat, care la data de 31 decembrie 2020 încheie stagiul de pregătire.

Se mai pot înscrie la examen medicii, medicii dentişti şi farmaciştii rezidenţi, inclusiv cadrele didactice şi de cercetare ştiinţifică medicală, confirmate în rezidenţiat, care au încheiat stagiul de pregătire şi nu au susţinut acest examen sau nu l-au promovat în sesiunile anterioare, medicii, medicii dentişti şi farmaciştii specialişti sau primari care au efectuat cu aprobarea Ministerului Sănătăţii pregătire în vederea obţinerii celei de-a doua specialităţi şi care, la 31 decembrie, încheie stagiul de pregătire în noua specialitate.

Prin derogare de vechime, se mai pot prezenta și candidaţii care încheie stagiul de pregătire în perioada cuprinsă între 1 ianuarie 2021 - 22 martie 2021, inclusiv. Examenul constă într-o probă scrisă, cu 10 subiecte formulate din tematica fiecărei specialități, cu durata de trei ore, una sau două probe clinice şi proba practică, conform probelor prevăzute de tematicile fiecărei specialităţi.

Candidatul va fi confirmat specialist dacă promovează cu minim nota 7,00 fiecare probă a examenului, obţinând în final media 7,00. Examinarea în specialitatea medicină de urgenţă se va desfăşura în centrele universitare Bucureşti – Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti şi Târgu-Mureş – Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă.

Ea va consta într-o probă scrisă care va consta dintr-un test de tip grilă cu 250 de întrebări cu răspunsuri multiple cu o durată de patru ore, proba clinică teoretică, iar proba practică se desfăşoară utilizând simulatoare de pacient. În perioada 12 septembrie – 24 octombrie.

Ministerul Sănătăţii va organiza o sesiune de examen pentru obţinerea titlului de specialist în specialitatea anestezie şi terapie intensivă, pentru medicii care finalizează pregătirea în specialitate până la 31 decembrie 2020.

Acesta va avea loc în centrele universitare medicale Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara. Examenul constă din proba scrisă, probele clinice şi proba practică.

Prima probă de examen, scrisă, se va desfăşura sâmbătă, 12 septembrie, în centrul universitar Bucureşti. Probele clinice şi proba practică se vor susţine după promovarea probei scrise, în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara şi Târgu-Mureș.

loading...
Comenteaza