CNAS: O mare parte din măsurile de protecție din sistemul de sănătate vor fi menținute

CNAS: O mare parte din măsurile de protecție din sistemul de sănătate vor fi menținute
| Foto: Mediafax

Reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate spun că o parte din măsurile de protecție din sistemul de sănătate instituite în perioada stării de urgență vor fi menținute și în viitorul apropiat.

Scopul menținerii acestora este limitarea răspândirii infecției cu virus SARS-COV-2 în rândul populației care accesează servicii medicale.

”În urma consultărilor cu specialiștii din domeniul sănătății vor fi stabilite reglementările necesare privind modul de acordare a serviciilor medicale, care vor face obiectul unui proiect de act normativ ce va fi supus aprobării Executivului” se arată într-un co0municat al CNAS.

Pe perioada stării de urgență, CNAS a transmis recomandarea ca, atunci când apare o problemă de sănătate, pacientul să se adreseze mai întâi telefonic medicului de familie, urmând ca acesta să decidă, după caz, dacă îi acordă o consultație la distanță, îl cheamă la cabinet pentru o consultație clasică sau îl direcționează către un medic specialist. Această recomandare va rămâne valabilă și în perioada următoare.

„O parte din restricțiile instituite prin Ordonanțele militare vor fi înlocuite cu noi reglementări, dar este necesar și un grad mai mare de responsabilitate din partea populației. Facem apel către cetățeni să adopte în continuare un comportament prudent, în concordanță cu recomandările specialiștilor, pentru a preveni îmbolnăvirile cu COVID-19”, a declarat Adela Cojan, președintele CNAS.

loading...
Comenteaza