CNAS propune ca neasigurații să poată beneficia de pachetul medical de bază

CNAS propune ca neasigurații să poată beneficia de pachetul medical de bază

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate propune ca persoanele neasigurate să beneficieze de pachetul de bază de servicii medicale, a anunţat Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

"E o propunere a CNAS, în urma unor evaluări şi recomandări. Există persoane neasigurate care sunt înscrise la medicii de familie. Toţi cei neasiguraţi se pot înscrie la medicii de familie. Ceea ce se doreşte este să le oferim nu numai pachetul minimal de servicii, ci pachetul de bază care cuprinde un număr ceva mai mare de servicii atât asiguraţilor, cât şi neasiguraţilor. Doar puţine servicii din pachetul de bază nu vor fi acordate neasiguraţilor. Pachetul de bază poate include, la un moment dat, servicii preventive esenţiale atât în ceea ce priveşte screeningul şi monitorizarea bolilor cronice şi este evidentă necesitatea reducerii acestor îmbolnăviri. Trebuie să cunoaştem din timp starea de sănătate pentru a preveni cheltuieli ulterioare şi suferinţe ulterioare", a afirmat, marți, într-o conferinţă de presă, Adriana Pistol, scrie Agerpres.

Ea a evidenţiat că principiul de bază al sistemului de asigurări de sănătate este solidaritatea.

"Trebuie să cunoaştem din timp starea de sănătate a populației pentru a preveni cheltuieli şi suferinţe ulterioare", a mai precizat secretarul de stat.

Comenteaza