CNCAV, despre reacția adversă de la Timiș: A fost o simptomatologie postvaccinală fără criterii de șoc anafilactic

CNCAV, despre reacția adversă de la Timiș: A fost o simptomatologie postvaccinală fără criterii de șoc anafilactic

Comitetul naţional pentru vaccinarea anti-COVID a transmis vineri că reacția alergică suferită de persoana din judeţul Timiş după rapelul cu vaccin nu a avut "criterii de şoc anafilactic".

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

"Ca urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public referitoare la reacţiile adverse postvaccinale ale unui cadru medical din judeţul Timiş, pentru corecta informare a opiniei publice, CNCAV precizează că persoana în cauză a efectuat rapelul în data de 4 februarie, în urma căruia a avut o simptomatologie postvaccinală de tip reacţie alergică fără criterii de şoc anafilactic", arată CNCAV.

CNCAV precizează că "simptomele respective s-au instalat pe parcursul monitorizării postvaccinale, respectiv la 10 minute de la administrarea dozei de rapel, însă acestea au cedat la scurt timp de la administrarea tratamentului specific în astfel de situaţii".

"Femeia, în vârstă de 41 de ani, a părăsit, ulterior, centrul de vaccinare în stare bună de sănătate. Facem precizarea că persoana deţine în istoricul medical multiple episoade alergice", se mai arată în comunicatul CNCAV.

Conform Agerpres, vineri dimineaţa DSP Timiș a transmis că, în ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului au fost administrate 801 vaccinuri anti-COVID şi s-au înregistrat trei reacţii adverse, dintre care una de tip şoc anafilactic, tratată de la primele semne şi care s-a remis imediat. Toate cele trei reacţii adverse s-au înregistrat la rapel.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza