Comisarul european pentru sănătate, mesaj ferm: România trebuie să îşi dubleze eforturile de vaccinare pe parcursul verii

Comisarul european pentru sănătate, mesaj ferm: România trebuie să îşi dubleze eforturile de vaccinare pe parcursul verii

Comisarul european pentru sănătate şi siguranţă alimentară, Stella Kyriakides, sosește vineri la București pentru discuții pe tema vaccinării. 

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Stella Kyriakides se va întâlni cu ministrul român al Sănătăţii, Ioana Mihăilă, iar discuţiile se vor axa pe strategia UE privind vaccinurile şi pe derularea campaniei naţionale de vaccinare în România, precum şi pe calea de urmat cu privire la propunerile din cadrul Uniunii Europene a sănătăţii.

Întâlnirea va fi urmată de o vizită la centrul de vaccinare din Petreşti.

“UE şi-a respectat angajamentul de a distribui doze suficiente, aproximativ 500 de milioane, pentru vaccinarea a 70 % din populaţia adultă a UE. Vom colabora acum cât mai strâns cu statele noastre membre pentru a ne asigura că îşi ating obiectivele în teritoriu. Varianta delta, mai transmisibilă, deja prezentă în UE şi despre care ştim că va circula pe scară largă în această vară, constituie un risc major pentru persoanele nevaccinate”, a declarat Stella Kyriakides, citată în comunicatul de presă.

 “Având în vedere că doar 30 % din populaţia adultă a fost vaccinată complet, România trebuie să îşi dubleze eforturile de vaccinare pe parcursul verii. Mesajul este clar: vaccinarea este şi va fi cea mai puternică armă împotriva variantelor. Aştept cu interes să discut despre modul în care UE poate sprijini în continuare desfăşurarea campaniei naţionale de vaccinare în România”, a mai afirmat Kyriakides.

Potrivit comunicatului citat, acţiunile în cauză fac parte din eforturile în curs ale Comisiei Europene şi din angajamentul comisarului Kyriakides de a sprijini desfăşurarea campaniilor naţionale de vaccinare împotriva COVID-19 ale statelor membre.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza