Consiliul Județean Cluj se implică în campanii pentru donare de sânge. Cu cine va colabora

Consiliul Județean Cluj se implică în campanii pentru donare de sânge. Cu cine va colabora
| Foto: medichub.ro

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a semnat marți, 7 iunie a.c., Protocolul de colaborare cu Institutul Național de Transfuzie Sanguină „Prof. Dr. C. T. Nicolau” în vederea sprijinirii desfășurării unor acțiuni de donare de sânge.

„Sângele salvează vieți! Aceasta este ideea care a stat la baza deciziei noastre de a ne implica activ în ceea ce înseamnă conștientizarea importanței donării de sânge pentru pacienții aflați în situații medicale dificile. Încurajăm clujenii care pot dona să o facă, gestul lor având o importanță semnificativă, cu atât mai mult cu cât urmează Ziua Mondială a Donatorului de Sânge iar România și Clujul se confruntă cu o criză acută de sânge și produse din sânge”, a transmis Tișe.

Acțiunile ce urmează a fi derulate în cadrul acestei cooperări au scopul de a crește atât vizibilitatea campaniilor de donare de sânge și componente sanguine, cât și gradul de conștientizare a populației cu privire la nevoia permanentă de sânge.

De asemenea, se urmărește sporirea în județul Cluj a procentului donatorilor implicați constant în procesul de donare de sânge și componente sanguine.

Protocolul de colaborare are o durată de cinci ani iar forul administrativ județean va asigura anual fonduri pentru derularea în condiții optime a campaniilor și activităților specifice.

Ziua Mondială a Donatorului de Sânge se sărbătorește anual, în data de 14 iunie.

Comenteaza