Consiliul Județean Cluj se va implica în campaniile pentru donarea de sânge

Consiliul Județean Cluj se va implica în campaniile pentru donarea de sânge
| Foto: medichub.ro

Consiliul Județean Cluj a aprobat Protocolul de colaborare cu Institutul Național de Transfuzie Sanguină „Prof. Dr. C. T. Nicolau” în vederea sprijinirii desfășurării unor acțiuni specifice sistemului național de transfuzie.

„Conștienți fiind că sănătatea este bunul cel mai de preț, am decis să contribuim și să ne implicăm în acest demers cu atât mai mult cu cât Clujul este un mare centru medical, universitar-medical, unde se salvează numeroase vieți și unde tot timpul este nevoie de sânge. Avem încredere că clujenii vor fi alături de noi, la fel cum au făcut și în alte campanii benefice pentru comunitate, astfel încât, împreună, să contribuim la creșterea numărului de donatori. Sângele salvează vieți!”

Scopul acțiunilor care se vor desfășura în baza colaborării este acela de a crește vizibilitatea campaniilor de donare de sânge și componente sanguine, precum și gradul de conștientizare a populației cu privire la nevoia permanentă de sânge.

Totodată, se urmărește sporirea în județul Cluj a procentului donatorilor implicați constant în procesul de donare de sânge și componente sanguine.

Protocolul de colaborare este conceput pentru o durată de cinci ani iar forul administrativ județean va asigura anual fonduri pentru derularea în condiții optime a campaniilor și activităților specifice.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza