Continuă investițiile la Spitalul Leon Daniello din Cluj. Lucrările vor costa 15 mil. lei

Continuă investițiile la Spitalul Leon Daniello din Cluj. Lucrările vor costa 15 mil. lei
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Se intenționează creșterea eficienței energetice a Pavilionului 2 al Spitalului de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, cu ajutorul fondurilor europene.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a inițiat un proiect de hotărâre ce vizează aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai investiției constând în creșterea eficienței energetice a Pavilionului 2 al Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie ,,Leon Daniello”.

Această inițiativă se alătură celorlalte două proiecte pe care le-am pregătit deja și care urmăresc atât reabilitarea termică și eficientizarea energetică a Spitalului de Boli Infecțioase, cât și reabilitarea energetică pentru corpul A de clădire al Spitalului de Recuperare. Ne dorim ca prin intermediul investițiilor noastre constante în domeniul sanitar să contribuim la asigurarea climatului optim de realizare a actului medical”, a transmis șeful CJ Cluj, Alin Tișe.

Principalele lucrări prevăzute a fi realizate la sediul instituției spitalicești aflate în subordinea forului administrativ județean, situat pe strada B. P. Hașdeu nr. 6, constau în termoizolarea clădirii pentru reducerea consumului de energie; izolarea termică a planșeului de pod; înlocuirea tâmplăriilor exterioare; reabilitarea instalațiilor de alimentare cu apă, sanitare, termice, de canalizare și electrice, precum și înlocuirea obiectelor sanitare și a corpurilor de iluminat degradate.

De asemenea, investiția mai vizează realizarea instalațiilor de climatizare și ventilație, dimensionate corespunzător funcționării optime a clădirii și conform normativelor în vigoare; adaptarea clădirii, prin dotările aferente, la exigențele persoanelor cu dizabilități; refacerea tuturor trotuarelor degradate prin realizarea unor noi trotuare, dar și asigurarea etanșeizării între trotuarul de gardă și soclul clădirii.

Conform reprezentanților forului administrativ județean, investiția are o valoare totală de 15.100.327 de lei, iar proiectul se intenționează a fi depus spre finanțare prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027.

Comenteaza