Controale în toate secțiile ATI din țară

Controale în toate secțiile ATI din țară

După incendiul de la spitalul din Piatra Neamț, Guvernul a decis ca toate secțiile ATI din țară să fie verificate, începând de luni. 

Echipe mixte ale Direcţiilor de Sănătate Publică şi ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă vor desfăşura, începând de luni, controale în toate secţiile de terapie intensivă de la nivel naţional pentru verificarea instalaţiilor şi a condiţiilor de punere în funcţiune a aparaturii medicale, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Decizia a fost luată duminică, în ședința pe care premierul Ludovic Orban a avut cu ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat, şeful IGSU, Dan Paul Iamandi, şi directorul Inspecţiei Sanitare de Stat, Mioara Comana.

Decizia vine după ce, sâmbătă seară, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ a avut loc un incendiu la secţia de ATI, unde erau internaţi pacienţi cu COVID-19, în urma căruia 10 persoane au murit, un medic anestezist a suferit arsuri grave, iar alţi şase pacienţi internaţi au fost răniți, trei dintre aceștia fiind în stare gravă. 

Potrivit sursei citate, în cadrul şedinţei a fost realizată analiza intervenţiei în cazul tragediei de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ, stadiul transferului pacienţilor supravieţuitori şi a fost solicitată colaborarea tuturor instituţiilor abilitate în desfăşurarea cu celeritate a anchetei pentru stabilirea cauzei incendiului.

Comenteaza