Copii de 2 și 5 ani, intoxicați cu paracetamol. Au fost transportați de urgență cu avionul în Capitală

Copii de 2 și 5 ani, intoxicați cu paracetamol. Au fost transportați de urgență cu avionul în Capitală
| Foto: medichub.ro

Doi copii cu vârste de 2 şi 5 ani, intoxicaţi cu paracetamol, au fost transportaţi în cursul nopţii de duminică spre luni, de la Iaşi la Bucureşti cu avionul.

Şeful UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, a declarat pentru Meiafax că cei doi copii au fost preluaţi din Botoşani de o ambulanţă SMURD şi duşi la Iaşi, unde au fost îmbarcaţi în cursul nopţii într-un avion care i-a transportat la Bucureşti. Copiii vor fi internaţi la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală.

„Era necesar transportul lor pentru că sunt copii care riscă să facă insuficienţă hepatică, dar şi pentru faptul că cei doi sunt din Bucureşti, fiind în vacanţă la bunici, în Botoşani”, a spus Diana Cimpoeşu.

Conform acesteia, din informaţiile primite, cei doi copii, de 2 şi 5 ani, un băiat şi o fetiţă, ar fi consumat accidental paracetamol. Astfel, băiatul ar fi luat o doză de trei ori mai mare decât cea permisă. „Tratamentul a început la Botoşani, iar pe timpul transportului le-a fost administrat antidotul”, a mai spus şefa UPU-SMURD Iaşi.

Comenteaza