Copiii sub 10 ani, afectaţi grav de tulpina britanică de COVID-19

Copiii sub 10 ani, afectaţi grav de tulpina britanică de COVID-19

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andreea Moldovan, a afirmat duminică, 4 aprilie, că s-a constatat o creştere a numărului de infecţii cu SARS-CoV-2 la copii cu vârste mici, sub 10 ani.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Vârsta medie a pacienților scade și în acest moment sunt internați 167 de copii cu COVID în spitale. 16 sunt la ATI, dintre care doi intubați a declarat ieri ministrul Vlad Voiculescu. Printre copiii infectaţi sunt şi copii cu boli cronice, care sunt "fragili" în faţa bolii provocate de noul coronavirus, a declarat Andreea Moldovan duminică, într-o conferinţă de presă. Ea subliniază importanţa măsurilor de protecţie sanitară în şcoli şi în activităţile în care sunt implicaţi copii, conform zoare.com.

"Practic o parte dintre aceşti copii sunt cu comorbidităţi, pot să sufere de boli cronice imunodeprimante care să îi facă fragili în faţa răspunsului la infecţia COVID. O parte nu au astfel de comorbidităţi. Ca grupe de vârstă, sunt grupele până în 10 ani afectate", a afirmat medicul Andreea Moldovan.

Aceasta a subliniat importanţa respectării masurilor sanitare în desfăşurarea activităţilor comune în care sunt implicaţi copii. "Ceea ce am observat la această tulpină nouă, din Marea Britanie, este faptul că afectează mai mult vârstele mici, spre deosebire de tulpina iniţială şi faptul ca se transmite mult mai uşor, astfel încât acele focare care cuprind o familie întreagă şi nu doar anumiţi membri ai familiei sunt mai mult decât reale.

Toate aceste activităţi şcolare sau activităţi în comun ale copiilor trebuie să fie supravegheate cu maximă atenţie şi cu foarte mare grijă pentru că, în primul rând, reprezintă un risc şi pentru copii dacă nu se respectă acele măsuri pe care noi le-am pus la punct şi le-am pus la dispoziţia colegilor din sistem, iar pe de altă parte să ne gândim că în spatele copiilor stau părinţi, bunici, alte rude, deci clar este un moment de atenţie din toate punctele de vedere", a completat medicul.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza