Copiii cu vârste între 12 și 15 ani vor fi vaccinați anti-COVID cu Pfizer/BioNTech. Voiculescu: Nu va fi nimeni obligat

Copiii cu vârste între 12 și 15 ani vor fi vaccinați anti-COVID cu Pfizer/BioNTech. Voiculescu: Nu va fi nimeni obligat

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat că vaccinarea anti-COVID a copiilor cu vârste între 12 şi 15 ani este posibilă și în România, după anunţul companiei Pfizer potrivit căruia vaccinul este sigur pentru această grupă de vârstă.

 Întrebat dacă există un plan pentru vaccinarea anti-COVID a copiilor cu vârsta între 12 şi 15 ani, ministrul Sănătății a precizat că acest lucru se va putea face "de îndată ce vom avea aprobarea Agenției Europene a Medicamentului şi apoi aprobarea Agenţiei Naţionale a Medicamentului".

"Avem premisele pentru a trece la vaccinarea copiilor, de îndată ce vom avea aprobarea EMA şi apoi aprobarea ANMDMR, adică a Agenţiei Naţionale a Medicamentului. Detalii despre acest lucru veţi auzi cu siguranţă de la premier, respectiv de la CNCAV", a declarat Vlad Voiculescu, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Voiculescu a precizat că vaccinarea va începe înainte de sfârșitul anului, dar că, potrivit legislaţiei în vigoare, nu există obligativitatea vaccinării anti-COVID. "Avem o lege a vaccinării care este în Parlament, în continuare, nici măcar în acel proiect de lege nu este prevăzută obligativitatea vaccinării. Cel puţin, din câte ştiu eu, în forma actuală, nu vorbim despre obligativitatea vaccinării împotriva COVID-19. Deci, vreau să spun foarte clar, vaccinarea este voluntară, este, însă, altfel, de dorit şi este singura soluţie pe care o avem să depăşim tot ce înseamnă această pandemie", a spus Voiculescu.

Concernul americano-german Pfizer/BioNTech a anunțat miercuri că vaccinul său anti-COVID-19 este sigur și are o eficiență de 100% în cazul copiilor din grupa de vârstă 12-15 ani. În paralel, a început un studiu și pentru grupa de vârstă 6 luni - 11 ani. 

Comenteaza