News alert Copiii între 6 şi 12 ani nu vor mai fi testaţi ca să intre la activităţi în localităţile cu incidenţa peste 3 la mie

Copiii între 6 şi 12 ani nu vor mai fi testaţi ca să intre la activităţi în localităţile cu incidenţa peste 3 la mie

Premierul Florin Cîţu a anunțat că Guvernul va adopta joi o hotărâre prin care copiii cu vârste între 6 şi 12 ani să nu mai fie testaţi pentru accesul la anumite activităţi în localităţile unde rata de incidenţă COVID depăşeşte 3 la mie.

"Astăzi vom avea o şedinţă de Guvern pentru a adopta o hotărâre care să modifice câteva măsuri. Aş vrea să le spun românilor că nu se vor închide magazinele la ora 18:00 peste 4 la mie (incidenţă - n.r.), vom elimina această cerinţă, vom merge până la 6 la mie, iar propunerea mea şi sper că aşa a rămas - în zonele care sunt carantinate noaptea cei care au certificat de vaccinare pot să iasă din casă. Nu mi se pare normal dacă te-ai vaccinat şi ai certificat de vaccinare să ţi se restricţioneze în vreun fel activitatea. Am cerut ca hotărârea CNSU să includă această modificare. Şi copiii între 6 şi 12 ani nu vor mai fi testaţi dacă vor să meargă... peste 3 la mie. Sunt lucruri pe care le corectăm", a declarat Florin Cîţu, joi.

Comenteaza