Coronavirus / 13 noi cazuri la Cluj, în ultimele 24 de ore

Coronavirus / 13 noi cazuri la Cluj, în ultimele 24 de ore

Alte 13 noi cazuri de infectare cu COVID-19 au fost depistate la Cluj, în urma testărilor, peste 90 de clujeni fiind internați în spitale dedicate din Cluj-Napoca.

91 persoane depistate pozitiv cu Covid-19 din județul Cluj sunt internate în spitalele dedicate din Cluj-Napoca, cu 13 mai multe față de miercuri.  În prezent, la nivel de județ, 547 persoanese află în carantină și 1.200 în autoizolare la domiciliu. Numărul cazurilor înregistrate la Cluj a ajuns la 148. De asemenea, 12 persoane au fost vindecate.

Până joi, pe teritoriul României, au fost confirmate 5.202 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19. La ATI, în acest moment, sunt internați 178 de pacienți. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 647 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până acum s-au înregistrat 229 de decese ale unor persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19.

Numărul de cazuri confirmate, pe județe, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică:

Poza noua 09.04.2020

Peste 320 de polițiști, jandarmi, poliţişti locali şi militari au făcut controale în ultimele 24 de ore pe raza județului Cluj, pentru impunerea normelor legale instituite pe perioada stării de urgență. 

Autorităţile au verificat modul în care se respectă interdicțiile impuse persoanelor aflate în izolare sau carantină, fiind întreprinse 550 de activități în acest sens. De asemenea, au fost derulate 295 de acțiuni de verificare a locațiilor de carantinare/izolare. Totodată, 53 unități economice au fost controlate din perspectiva respectării interdicţiilor instituite, nefiind constatate nereguli.

Pentru nerespectarea măsurilor impuse prin ordonanțe militare, s-a impus aplicarea a 230 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 434.900 de lei. Majoritatea sancțiunilor au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației conform ordonanțelor militare în vigoare.

Etichete
Comenteaza